Aangestelde partners

In februari 2009 lanceerde de Pall-Ex Groep Pall-Ex Italia, die een hoofdlicentieovereenkomst afsloot met Alberti e Santi, één van de grootste Italiaanse logistieke bedrijven.  Pall-Ex Italia kopieerde het beproefde business model van de Pall-Ex Groep en beschikt intussen over 2 hubs in Milaan en over een hub in het zuidelijk gelegen Caserta, vlakbij Napels, waardoor ze op een veilige en betrouwbare manier gepalletiseerde vracht leveren in het hele land.

Pall-Ex Italia blijft groeien en bewijst daarmee dat het business model van de Pall-Ex Groep overal kan worden aangepast, om te voldoen aan de steeds grotere transportvereisten op vlak van efficiëntie en uitmuntendheid van dienstverlening.

De Pall-Ex Italia hub was de eerste buiten het VK en deze zeer succesvolle operatie bleek al snel een hefboom te zijn voor de Pall-Ex Group, die daarmee zijn Europese expansie definitief op gang heeft getrokken.

www.pallex.it

Pall-Ex Iberia is opgestart in april 2011 en zorgt voor een kostenefficiënte en tijdig geleverde diensten voor kleine verzendingen in Spanje en Portugal. De centrale hub is in de buurt van Madrid gevestigd. Pall-Ex Iberia levert over het gehele Schiereiland en de Balearen. Wat die laatste betreft is Pall-Ex Iberia het enige netwerk voor gepalletiseerd vervoer. Pall-Ex Iberia is momenteel op zoek naar nieuwe leden om er zijn nationale netwerk te versterken.

Enric Estruch, algemeen directeur van Pall-Ex Iberia zei het als volgt: “Pall-Ex Iberia kan het succes van een 'hub-and-spoke' model in Spanje exploiteren, waar een gat in de markt bestond. We werken daarvoor samen met een innovatieve en kwaliteitsgerichte organisatie, waarvan de core business in het VK is verankerd en met een succesvol netwerk in Italië”.

www.pallex.es

Pall-Ex Romania is opgericht in december 2011 en het eerste Oost-Europese netwerk voor de distributie van gepalletiseerde vracht. Vanuit de centrale hub in Sibiu biedt het netwerk de leden de kans, hun klanten flexibele diensten aan te bieden, die willen inspelen op hun steeds groeiende behoeften aan traceerbare leveringen, transparantie en veiligheid.

Danor Inoescu, CEO van Pall-Ex Romania verwoordt het op die manier: "Pall-Ex Romania brengt het unieke concept van een 'hub-and-spoke' netwerk, dat voor een revolutie heeft gezorgd in de distributie van gepalletiseerde vracht in het VK en West-Europa, naar Oost-Europa, waardoor nu ook deze regio van de talloze voordelen kan genieten". 

www.pallex.ro

Pall-Ex France ging van start in mei 2013 met een recordaantal volumes voor een eerste nacht voor het volledige Pall-Ex netwerk. Het netwerk beschikt over een hub in Bourges, in een centraal gelegen regio in Frankrijk, en telt een aantal van de grootste namen uit de logistieke sector in Frankrijk.  

Pall-Ex France is het enige netwerk in het land dat een 'hub-and-spoke' model met een hub exploiteert en is gespecialiseerd in alles van enkelvoudige paletten tot deelladingen.  

“We kijken er nu al naar uit om te kunnen samenwerken met onze partners uit de andere Pall-Ex netwerken. Zowel het aantal leden als het volume aan paletten is er tijdens het eerste werkingsjaar enorm op vooruitgegaan” aldus Bruno Ameline, algemeen directeur van Pall-Ex France.

www.pallex.fr